Denna vecka lagar vi Kyckling med Curryris á la CM
Du behöver:
2 kycklingbröst-filéer
3 msk Curry (1 till kokvattnet, 2 till dressingen)
1 msk Olivolja
2 msk Tapatio/Hot Sauce
1 msk Sojasås
2 tsk pressad citron
3 msk smält smör
1/2 dl Cremé Fraiche
3 msk Majonnäs
salt
svartpeppar
Koka upp riset. Häll i 1 msk curry och lite olivolja i kokvattnet och rör om
Blanda ihop en marinad genom att ta ca 2 msk Tapatio/Hot sauce, 1 msk sojasås, 2 tsk pressad citron, 3 msk smält smör, lite salt och svartpeppar i en bunke. Ta upptinade/färska kycklingfileér och lägg dem i marinaden under tiden som riset kokar
Stek kycklingen på medelhög värme i en klick margarin och häll resten av marinaden över kycklingen i stekpannan, vänd filéerna efter några minuter och stek tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg.
Rör ihop en dressing av 1/2 dl creme fraiche, 3 msk majonnäs, salt och curry efter smak och dekorera gärna med sallad och röd paprika
Enjoy!