4 tunt skurna skivor biff (alternativt 2 tjocka)
2 dl ris1 gul lök
½ röd paprika
ca 10 broccolibuketter
12 st champinjoner
3 dl köttbuljong
3 klyftor vitlök
1 dl grädde
2 msk tomatpuré
3 msk sojasås
½ tsk paprikakrydda
salt
peppar
Koka 2 dl ris
Hacka gullöken, skiva svampen och stek i en klick margarin. Häll i buljong, tomatpuré, grädde och sojasås. Pressa i vitlöken och rör om. Strimla paprikan och lägg i tillsammans med broccolibuketterna. Krydda med salt, svartpeppar och paprikakrydda och sänk till medelvärme.
Använd sax och klipp biffen i lagom stora strimlor. Lägg ut på en tallrik. Ta lite hushållspapper och torka lätt. Salta och peppra generöst. Stek upp rikligt med smör och lägg i köttet. Stek biffstrimlorna tills de fått fin färg och lägg i grytan med resten av grönsakerna.
Servera gärna med grönsallad.
Smaklig måltid!