3 stora potatisar
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
majonnäs
olja
salt
peppar
sallad
Skala potatisen och använd därefter potatisskalaren till att skiva tunna potatisskivor. Lägg dem i en bunke och blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Hetta upp ordentligt med olja i en stekpanna. Lägg försiktigt i potatisskivorna och stek tills de fått fin färg på båda sidor. Ta upp med stekspade (gärna hålad och i rostfritt stål om möjligt) lägg i en form och salta och peppra.
Stek de upptinade/färska kycklingfiléerna i rikligt med margarin, ett par minuter på varje sida så att de får fin stekyta. Salta och peppra. Skär lite i kycklingen för att se att den är genomstekt.
Skala och pressa 2 vitlöksklyftor i en skål. Blanda med 1 ½ dl majonnäs , salta och peppra.
Servera kyckling, potatis och vitlökssås på en bädd av sallad!
Voilá!