Hem SpelPC Recension: Monster Jam Showdown

Recension: Monster Jam Showdown

av Henric Brandt

Monster Jam Showdown är det dags att verkligen kasta sig in i en banbrytande off-road-upplevelse. Spelet har massor av olika tävlingar och du kan lära dig massor av olika tricks. Sätt dig bakom ratten i din favoritmonstertruck eller skapa din egen och visa vad du kan i tio olika spellägen. Lås upp över 140 olika designdetaljer och mycket mer. Använd din boost för att slå dina motståndare, krascha, vrid och förstöra både din truck och omgivningen för att få ännu mer kraft.

Foto: ©2024 – Plaion - Monster Jam Showdown - Grave digger in action
Foto: ©2024 – Plaion

Som jag skrev när jag recenserade Monster Jam Steel Titans 2 i maj 2021, så minns jag fortfarande med värme hur jag, min bror och min pappa gick och såg Monster Jam i Globen för sisådär 20 år sedan. Innan dess hade jag redan varit fascinerad av monstertrucks och det var verkligen kul att få se dem i verkligheten. Höra ljudet och känna stolarna skaka. Jag gillade Monster Jam Steel Titans 2 just för att du kunde köra de licenserade bilarna och därmed få möjligheten att ratta just din favorit. Problemet var att jag tyckte spelet var för orealistiskt och det tog inte hand om den enorma potential som ett spel om dessa fordon hade kunnat ha.

Foto: ©2024 – Plaion - Monster Jam Showdown - Sunset shoot.
Foto: ©2024 – Plaion

Så när Monster Jam Showdown dök upp var min förhoppning att spelskaparna hade gjort något nytt med genren. Tyvärr visar det sig inte vara så. För hur snyggt Monster Jam Showdown än är, hur många saker du kan låsa upp och spellägen du kan använda, så tar inte spelet hand om sin enorma potential att göra något unikt.

Monster Jam Showdown är helt och hållet orealistiskt och bilarna verkar inte väga någonting. Det är ingen större skillnad att tävla med en gigantisk monstertruck i det här spelet jämfört med en vanlig bil i ett annat racingspel. Jag hade velat se ett spel där du kan använda dessa bilars unika utformning genom att verkligen köra över och förstöra saker. Se bilar krossas och bucklas under de gigantiska hjulen och verkligen känna styrkan och kraften i bilen, och inte bara fladdra runt som en vante runt banorna. Folkracespelet Wreckfest är därmed mycket roligare då varje bil bucklas och miljön trasas sönder på ett mycket roligare sätt. Bilvraken som är utlagda i Monster Jam Showdown rör sig inte ens när du kör på dem, de är fasta hinder som inte påverkas alls av att bli påkörda av en fem tons truck.

Foto: ©2024 – Plaion - Monster Jam Showdown - Thunder roar in action.
Foto: ©2024 – Plaion

Så spelmekaniken och utformningen av spelet blir därmed för enkla och till intetsägande för att någonsin bli riktigt engagerande och kul. Det var det här jag även saknade i Monster Jam Steel Titans 2, men jag måste vara ensam om detta för Monster Jam Showdown är mer eller mindre bara mer av samma sak.

Foto: ©2024 – Plaion - Monster Jam Showdown - Crazy car!
Foto: ©2024 – Plaion

Sammanfattningsvis så är det egentligen inget fel på Monster Jam Showdown som racingspel, det är kul att köra online i olika tävlingar. Det finns massor av saker att låsa upp och banor att tävla på, men spelet hade helt klart vunnit på att vara snäppet mer realistiskt och använt bilarnas unika färdigheter att krossa saker!

Plaion  skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.