Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Recension: ZAGG Desk Mat med Qi-laddning
Silver

Recension: ZAGG Desk Mat med Qi-laddning

av senses.se

Vissa produkter som korsar våra vägar kanske inte direkt kräver någon testning. De kan dock falla inom ramarna för exempelvis smarta tillbehör eller utrymmessparande lösningar. Vi fastnade med ögonen vid ZAGGSs Deskmat med inbyggd trådlös laddning (eller Qi-laddning), ett elegant kvalitetsdoftande skrivbordsunderlägg som tar bort behovet av en musmatta som potentiellt glider runt när du använder den.

Foto: senses.se

Skrivbordsunderlägget är i första hand avsett att ackompanjeras av exempelvis ZAGG Pro Keyboard 12 som stödjer Qi-laddning men kan givetvis också användas till laddning av mobiltelefoner eller hörlursetuier som stödjer en sådan lösning. När vi mätte hur pass bra laddningen var i jämförelse med utlovade 10W har vi inga synpunkter.

Foto: AccuBattery

Det blir onekligen elegant och din arbetsplats blir fint inramad när underlägget ligger på plats. Men, om du inte använder ett tangentbord som stödjer Qi-laddning och helst bara vill ha en diskret plats att ladda din telefon blir upplägget inte helt optimalt. För använder du en laptop kommer den stå precis där du vill ladda din telefon om din datormus ska få en naturlig plats.

Foto: senses.se

Vi hade önskat att skrivbordsunderlägget hade haft två, eller till och med tre, platser för Qi-laddning. För det hade varit riktigt tjusigt att kunna lägga ner din mobil ungefär som på ZAGGs egna bild och kunnat ladda den där. Eller varför inte en laddningsplats i de två övre hörnen? Men nu är vi ju inne på användningsområden som inte riktigt är tanken, men önska får man ju alltid.

Foto: senses.se

Sammanfattat är Zagg Desk Mat med trådlös laddning en elegant och bra lösning om du använder ZAGGs tangentbord, för någon uppsjö av Qi-laddningsbara tangentbord finns det i dagsläget inte. ZAGG Desk Mat med Qi-laddning kostar 500 kronor vilket vi tycker är rimligt för kvaliteten, formatet och inkluderad laddningspunkt.

ZAGG skickade testprodukt för denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.