Hem Allmänt senses besöker – Spelkongress 2024

senses besöker – Spelkongress 2024

av Cenny Bjurvén

Lördag morgon den 19e oktober, jag och min kollega Henric befinner oss på Riddarholmen och Stockholms gamla Riksarkiv. Vad gör vi då här? Jo för idag går Fria Ligans Spelkongress av stapeln.

Foto:senses.se - Spelkongress 24 - Rollspels SM
Foto:senses.se

Jag var själv på på spelkongressen i fjol och välbekant kunde jag inte sluta hänföras av de otroligt vackra salarna som vi går runt i när vi tar oss igenom havet av människor för det slutsålda eventet. Jag  fullkomligt njuter av allt som det har att erbjuda. Fria Ligans shop är packat till bredden med Lore böcker, kampanj böcker, och monster böcker från de olika kampanjerna som Fria Ligan ger ut, allt från Nordiska väsen & Coriolis till Drakar & Demoner. hade man anmält sig så kunde man delta i de olika spelgrupperna eller delta i SM i Drakar & Demoner.   

Foto:senses.se - Spelkongress 24 - Rollspels SM i full gång
Foto:senses.se

Ville man bara ta det lugnt så hade de precis som i fjol en egen sal dedikerad till panelsamtal där vi fick höra exempelvis om E.P Ugglas trilogi som utspelar sig Drakar och Demoner världen, Nils Karlén och Kosta Kostulas berättade om nya Coriolis och Johan Egerkrans berättade om processen till att illustrera Drakar & Demoner.

Foto:senses.se - Spelkongress 24 - E.P. Uggla signerar böcker.
Foto:senses.se

Sammantaget så var detta en händelsefull och härlig dag i trevligt sällskap, möten med nya människor och kunskapen om allt det nya och spännande som är på gång i Sveriges rollspels samhälle. vi på Senses vill passa på att tacka Fria Ligan för ett väl arrangerat event med spännande panelsamtal, fantastiskt bemötande och den fantastiska lekfulla atmosfären som vi fick vara med och uppleva.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.