Varför rosta bröd och steka ägg separat när du kan steka ägget direkt i brödet?
Kanske har brödrosten pajat, kanske har du bråttom och vill spara tid eller kanske vill du helt enkelt bara äta en roligare frukost? Australiensarna har ett välbevarat knep som inte bara piffar upp frukostbordet utan som även gör det godare.
Så här gör du:
Ta önskat antal brödskivor. Gör ett hål i mitten på dem med hjälp av exempelvis ett snapsglas. Se bild!
Stek upp en klick smör och placera brödskivorna i stekpannan. Knäck ett ägg och placera i hålet på varje brödskiva. Stek tills ägget blivit någorlunda fast och vänd brödet så att även andra sidan steks. När brödet blivit frasigt och ägget är färdigstekt så är morgonmackorna klara för servering. Vill man inte att ägget ska vara vändstekt så steker man bara ena brödsidan först och knäcker inte i ägget förrän det är dags att steka andra sidan.
Vill man så kan man lägga både ost, skinka, ost och grönsaker på det färdigstekta ”ägg-brödet” men det går också alldeles utmärkt att äta precis som det är!
Smaklig måltid!