Hem Teknik / Prylar Test: Google Pixel Watch 3
Silver

Test: Google Pixel Watch 3

av senses.se

Har det bara gått ett år sedan vi recenserade den första smartklockan från Google som var tillgänglig i Sverige, Google Pixel Watch 2? Vi var ganska nöjda då men det fanns några förbättringspunkter. Idag tar vi oss an uppföljaren Google Pixel Watch 3 i den större storleken 45mm och försöker lista ut om det är dags att uppgradera.

Pixel Watch 3 close up
Foto: senses.se

Size matters?

När vi öppnar förpackningen slås vi av hur lika de båda årsmodellerna är, det går inte att ta miste på att dessa klockor ingår i samma serie. Den stora visuella skillnaden är naturligtvis storleken. I år har nämligen Google lyssnat på fansen och lanserat Pixel Watch 3 i två storlekar. Trogna läsare minns kanske att vi tyckte den mindre storleken var klart tillräcklig då en rundad mindre klocka lätt smög in under diverse manschetter utan att fastna. Årets upplaga är helt klart större men den är inte gigantisk såsom många andra dedikerade träningsklockor kan vara. Trots storleksförändringen smyger den sig för det mesta fortfarande in bra under manschetten. Men med en större storlek kommer också vissa fördelar som vi tänkte gå igenom lite snabbt.

Pixel Watch 3 sida
Foto: senses.se

Skärmen

Skärmen är märkbart ljusare än föregångaren, och inte bara på pappret – i fullt dagsljus är skillnaden stor! Det är numera enkelt att läsa av skärmen med solglasögon, något som var svårt på Pixel Watch 2. Ytterligare en fördel med en större skärm är att man kan se mer information snabbt utan att behöva klicka eller scrolla vidare. Ska vi vara ärliga har vi varit nöjda med skärmen på Pixel Watch 2 i över ett år men efter några veckor med Pixel Watch 3 är det svårt att gå tillbaka till en pytteliten skärm igen – man scrollar och letar runt mycket mindre nu!

Pixel Watch 3 Skärmen
Foto: Google

Batteri

Det vi klagade på mest i vårt test av Pixel Watch 2 var den snåla batteritiden. Den räckte i princip endast ett dygn förutsatt att man under det dygnet inte loggade ett träningspass. Visst den gick fort att ladda, men vad är det för tröst om man inte har en laddare på sig när klockan dör? Som jämförelse är batteritiden i den större versionen Pixel Watch 3 helt klart bättre – efter två hela dygn med sömnloggning fanns det cirka 20 % batteri kvar på morgonen dag tre. Laddar man sedan klockan på morgonen så är den klar för två nya dagar!

Pixel Watch 3 förpackning
Foto: senses.se

Träna med Pixel Watch 3

Som de flesta av er förmodligen redan vet köpte Google företaget Fitbit för något år sedan och Pixelklockorna urnyttjar därmed också Fitbits långa erfarenhet och mjukvara för att analysera din träning och hälsa. Vi tog med oss Pixel Watch 3 ut i löpspåret för att se om upplevelsen skiljde sig från föregångaren.

Det korta svaret på den frågan är: nej. För oss som vana användare av Pixel Watch 2 märkte vi först ingen skillnad alls under passet eller den stora mängd information som blir tillgänglig i Fitbit-appen efter passet. Det i sig är inte dåligt då vi varit mer än nöjda med föregångaren i nästan ett helt år nu. Efter några fler löppass märkte vi dock att den nya skärmen faktiskt underlättade läsbarhet under löpning – både ljusstyrkan och skärmytan bidrog till att vi enklare kunde se den träningsdata vi behövde se.

Pixel Watch 3
Som ni ser är skärmen läsbar även i mycket starkt solljus! Foto: Senses.se

Den absolut största och märkbara förbättringen var dock batteritiden. Efter en timmes löpning med GPS-spårning, pulsmätning och Spotify hade vi bara förlorat cirka 25 % batteri. Det kanske inte låter så imponerande för er Garmin-användare där ute men för Pixel Watch 3 är ett ett markant lyft då Pixel Watch 2 tappade 50 % under motsvarande pass. Nu behöver man inte ha med sig laddaren till kontoret om man tänkt träna på lunchen, batteriet räcker resten av dagen ändå!

Vi provade även den nya funktionen att designa ett eget löppass och sedan att låta Pixel Watch 3 hålla takten åt oss. En ganska rolig funktion som gjorde att en vanlig löprunda kändes mer som ett spel. Lite minus för den burkiga och nasala robotrösten, det hade varit bra om man kunde byta ut den mot valfri röst istället. För er träningsfreaks där ute har Google självklart lagt till möjligheten att få AI-anpassade träningspass, dessa är ganska roliga men utifrån en glad amatörs uppfattning skiljer de inte så mycket från exempelvis Garmins föreslagna träningspass. Dock vet vi inte riktigt hur denna funktion kommer att förändras ju mer träningsdata Pixel Watch 3 samlar in från dig som användare.

Pixel Watch 3 Sensorer
Foto: Senses.se

Slutsats

Den är större och den är dyrare men är den också bättre? Ja det är den – Google har löst det som de flesta klagade på: batteritid och skärmstorlek. Vi behöver inte ladda klockan stup i kvarten och i vardagen gör den större skärmen verkligen skillnad. Priset för toppmodellen i 45mm med 4G är dock saftigt, 6 700 kronor. Vårt tips är att man istället siktar på 45mm med enbart wifi som “bara” kostar 5 400 sek. Då får man alla uppgraderingar som vi önskar till priset av att man inte kan vara uppkopplad hela tiden. Dessutom är det fortfarande bara Halebop, Telenor och Telia som är kompatibla med Pixel Watch 3 så ni med andra operatörer än dessa skulle betala för funktioner ni ändå inte skulle kunna nyttja. Redaktionen är, trots vissa brister, mycket nöjda med Pixel Watch 3 och kan mer än gärna rekommendera den!

Google skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.