Hem LjudHörlurar Test: Skullcandy Hesh 3 Wireless
skullcandy hesh 3 Silver

Test: Skullcandy Hesh 3 Wireless

av senses.se

Det första som slår en med Skullcandys trådlösa lurar Hesh 3 är hur stilrena och otroligt lätta de är. När man lyfter dom känns de verkligen fjäderlätta, påtagligt lättare än redaktionens tidigare light-favoriter, SteelSeries Arctis 5. Skullcandy brukar ju också favorisera färgglada lurar med den kända döskalle-logon på, men Hesh 3 ser mer ut vad du skulle vänta dig av en proffslur. Med en prislapp på cirka 1300 kr i skrivande stund så är det dock uppenbart att de inte vill konkurrera i proffs-segmentet, utan i det populära och breda mellanpris-ditot. Och där klarar dom sig faktiskt riktigt bra, även om det såklart finns plus och minus.

skullcandy hesh 3

Lurarnas lätthet matchas av ett par sköna kåpor (over-ear alltså) med memory foam som både omsluter örat behagligt och faktiskt blockerar ut en hel del bakgrundsljud. Konsensus på redaktionen – både bland tjockskalliga män och finlemmade kvinnor – var dock att de kramar åt lite för hårt kring skallen, vilket gör det tröttsamt att bära dem en längre tid, till skillnad från Arctis 5 (som å andra sidan inte är trådlösa). Synd, eftersom Hesh 3 annars är bland de lättaste och mest komfortabla lurar vi hittills provat.

Tekniskt sett är det inga stora överraskningar eller krusiduller: en microUSB-kabel för laddning medföljer, såväl som en 3.5mm-ljudsladd för trådad inkoppling (när batteriet tar slut till exempel). I dessa tider av iPhones utan 3,5mm-ingång så är ju trådlöst tekniken att satsa på, även om trådat har sina fördelar (mer om det nedan). Hesh 3 har ett batteri som snabbladdar på endast tio minuter och då ger fyra timmars lyssningstid. Imponerande. Laddar du lurarna fullt ut då räcker de enligt specarna 22 timmar, vilket gör att de med god marginal klarar hela dagen, även om du blåser på full volym. Inuti hörlurarna återfinns två 40mm dynamiska element och en ljudprocessor som Skullcandy inte berättar så mycket mer om. Dags att hårdtesta i skarpt läge med musik alltså!

skullcandy hesh 3

Så låter Skullcandy Hesh 3
Ljudet i Hesh 3-lurarna kan närmast beskrivas som lättlyssnat och kul, med accentuerad bas och riktigt bra topp-register (diskant). Mellanregistret är något mer tillbakahållet men absolut inte dåligt på något sätt. Hesh 3 har en god förmåga att dela upp ljudbilden i väldigt distinkta delar. Vi körde lite referensspår och lyssnade först på True Detective säsong 1s kusligt starka Far from Any Road med Handsome Family. De karaktäristiska rösterna gavs stort spelrum, samtidigt som detaljer i mixningen lyftes fram på ett behagligt sätt, perfekt avrundat med den coola stereo-effekten i sången mot slutet. Matar vi dom stället med elektronica, såsom The Knifes Silent Shout så kändes basen kanske lite svajig på sina håll, men ljudmixens övertoner och diskant framträdde istället desto skarpare.

I slutändan så är ”bra ljud” en fråga om tycke och smak och inte minst preferens. Skullcandy Hesh 3 riktar sig tydligt mot den breda publiken som gillar det lite basrikare ljudet i Dres Beats, hellre än audiofiler som vill ha stramare och mer neutralt hörlursljud á la Blue Microphones Ella. Vi kan i alla fall säga att Skullcandy Hesh 3 övervägande återger ljudet korrekt och har en smickrande EQ-inställning som lär passa de flesta lyssnare, med fokus på pop, elektronisk musik och kanske mer basdrivna genrer som dubstep och hiphop.

skullcandy hesh 3

Likt många andra lurar så låter Skullcandy Hesh 3 något bättre inkopplade än trådlösa. En källa med kraft klarar naturligtvis av att driva dem bättre och på så vis får lurarna mer kräm, vilket gynnar dom, även om stor del av den upplevda skillnaden beror på ren volymnivå, som automatiskt är lägre trådlöst.

Vad vi saknar i Hesh 3 är aptX på Bluetooth-anslutningen, något som hade varit positivt för den trådlösa ljudkvaliteten, då det är detta som hörlurarna marknadsför sig som. En annan udda grej är att kåporna inte är tydligt märkta med höger och vänster (men den finns, om man tittar noggrant på insidan) – mycket märkligt eftersom det ju spelar roll både för komforten och ljudmixen? Kåpan med anslutningar ska i alla fall täcka höger öra, kan vi meddela (men vi fick prova oss fram till detta).

skullcandy hesh 3

Summering: Skullcandy Hesh 3 överraskade oss på många sätt. Tidigare hade vi mest kopplat varumärket till användare i yngre tonåren, som vill ha ”fräcka”, färgglada och inte-alltför-blodigt-prissatta hörlurar. Hesh 3 är stilrena (och i vårt fall, svarta, men finns i andra grundfärger också) med döskallen nedtonad. De är verkligen fjäderlätta och känns vid första kontakt något ”plastiga”, men man inser snart att det är plast av kvalitet och ljudet är riktigt trevligt för prisklassen. Hörlurarna kan vikas ihop för att spara plats i väskan, men en liten bärpåse för att skydda dom hade varit välkommen och inte orimligt att skicka med för priset.

Ljudbilden är basrik, varm och överlag lättlyssnad och därför tror vi Hesh 3 kan passa väldigt många, förutom kanske de allra mest krävande audiofilerna (men de får också räkna med helt andra prislappar). Det är synd att Hesh 3 saknar aptX och sitter åt lite för hårt, men det är absolut inget som är deal breakers. Vii du ha ett par roliga, lätta och trådlösa lurar med generös bas så gör du verkligen inte fel i att testa Skullcandy Hesh 3. Detta kan bli en en riktigt folklig hörlur till ett attraktivt pris.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

4 kommentarer

Lite besviken... januari 8, 2020 - 18:05

Jag har försökt att hitta information om hur man parar ihop HESH3 med PC över Bluetooth – men inte heller ni anger om det är möjligt. Jag har provat – inte fått det att fungera. Antar att ni aldrig provade, eller helt enkelt valde att inte skriva detta i recensionen.

Svara
senses.se januari 8, 2020 - 19:42

Vi testade inte Hesh 3 med PC, eftersom vi ganska nyligen började använda PC på senses. Men fler än du verkar ha problem, en snabb Google-sökning gav oss detta tips att prova:

To pair the Hesh 3 with the laptop you must:
1) Go to settings
2) click on bluetooth and other devices
3) click Add bluetooth or other devices
4) click bluetooth
5) make sure your hesh 3 isn’t turned on yet
6) hold the power button on the hesh 3 for 5 seconds and it should be able to pair with your computer
Hope this helps!

Svara
Katarina Reyier februari 15, 2021 - 13:06

De är vist uppmärksamhet med L och R. På insidan sitter ett knappt synbart märke.

De jag funderar över är – går det inte att parkoppla med flera enheter? Parkopplar jag till telefonen kan jag inte parkoppla till surfplatta o vice versa. Lite tråkigt att behöva ta bort parkopplingen så fort man vill lyssna på en annan enhet.

Svara
senses.se februari 16, 2021 - 12:28

Tack för påpekandet, Katarina – visst finns märkningen där ändå, om man tittar väldigt noggrant.

Hur många enheter man kan para en produkt med beror på produktens specifikationer. Vissa klara att vara parade med två (eller fler) enheter, andra bara en i taget. Bra grej för konsumenter att kolla upp och för oss att berätta om i testerna. Vi tar den feedbacken med oss!

Svara

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.