Har du planerat en speciell kväll med spel? Kanske ska du och dina kompisar lira poker eller dra ut på casino och vill äta och dricka något gott innan? I sådana fall bjuder vi här på de perfekta recepten!
Kom ihåg: Det är ju heller aldrig fel att skämma bort sig själv och sig själv allena. Det kan därför vara skäl att med dryck och tilltugg förgylla även de där ensamma stunderna framför ditt favoritcasino online. Ska du kittla dina nerver med spel om pengar kan du faktiskt lika gott kittla dina smaklökar samtidigt. Sanna epikuréer och livsnjutare gillar förstås att stimulera sina sinnen på så många sätt som möjligt. Är man en sann hedonist bör de alla helst kittlas på en och samma gång!
Sätt på musik du gillar, lite mysbelysning, det sätt att spela som du föredrar och så passande föda och dricka. Vad kan gå fel? Du kan förstås gå back ekonomiskt, men i så fall har du ju något smaskigt att trösta dig med, något som i alla fall slår en påse chips och en sixpack folkisar.
1. Clams Casino (4 personer)
Clams Casino måste sägas vara casinoreceptet över alla casinorecept. Idag är rätten förstås vanlig i sammanhang som inte alls har med spel om pengar att göra – speciellt på Rhode Island, där den har sitt ursprung i The Little Casino, Narragansett. Enligt originalreceptet ska speciella typer av musslor användas, men det går lika bra med de blåmusslor, hjärtmusslor eller ostron som är vanligast i Sverige. I New Orleans görs Clams Casino till exempel oftast ostron.
Ingredienser:
- 12 musslor eller ostron
- 2 msk smör
- 1,5 dl finhackad paprika (röd eller grön)
- 1 dl finhackad schalottenlök
- 0,5 dl torrt vitt vin
- 1,5 dl brödsmulor
- 0,5 dl riven parmesanost
- 0,5 dl finhackad färsk persilja
- 3 skivor bacon, strimlad på bredden
- Svartpeppar
- Citronskivor, för servering
- Värm ugnen till 200°C och rada musslorna/ostronen på en bakplåt. Placera i ugnens mitt och värm i 5-7 minuter tills musslorna/ostronen öppnar sig. När de är öppna, ta ut och låt svalna. Häll inte bort saften de svettats ut.
- När musslorna/ostronen är svala nog att vidröra, ta bort det översta skalet och arrangera dem igen på bakplåten i den sparade saften. Skopa över vid behov. Lossa med hjälp av en sked varje exemplar en aning från bottenskalet.
- Smält smöret i en stekpanna och fräs hackad paprika och shalottenlök tills den är mjuk. Rör i vinet och låt koka i cirka två minuter. Ta stekpannan av plattan och rör i brödsmulor, riven parmesanost, hackad persilja och svartpeppar enligt smak.
- Klicka den resulterade mixen ovanpå varje mussla/ostron och toppa med en bit bacon. Värm cirka 5 minuter i ugnen, samma temperatur, tills toppingen har börjar få färg. Servera med citronskivor.
2. Casino Cocktail
Casino Cocktail är en slags variant av välkända Dry Martini, men som smaksätts med körsbärslikör, citronsaft och apelsinlikör. Istället för den klassiska oliven garneras den också gärna med ett körsbär. Helt i enlighet med Bonds sätt att förtära sina martinis är det här en drink som ska skakas i shaker. Sätt gärna glaset i frysen några minuter innan du tillreder och serverar.
Ingredienser (för 1 cocktail):
- 4cl gin
- 1 cl Maraschino eller annan körsbärslikör
- 1 cl Orange Bitter eller motsvarande apelsinlikör
- 1 cl citronsaft
- 1 syltat körsbär
- 1 skiva citron eller apelsin
- Placera cirka åtta isbitar i din shaker.
- Mät upp de rätta proportionerna av gin, körsbärs- och apelsinlikör.
- Skaka några sekunder och sila sedan över i glaset.
- Garnera med körsbär (trä gärna på tandpetare) och en skiva citron eller apelsin.