Fisksoppa Ca 4 personer
Fräs tre matskedar smör i en stor kastrull.
Lägg i 1 hackad gul lök,1 halv hackad fänkål, två stänger skivad selleri,1 skivad morot (forma gärna till halvmånar) ½ skivad purjolök, två pressade vitlöksklyftor, 2 tsk tomatpure och ett kuvert saffran.
Rör ihop och låt grönsakerna få smaka på 3 dl vitt vin under några minuter.
Lägg i 1 st fiskbuljongtärning, blanda med 3 dl vatten, 3 dl grädde och 1 dl crème fraiche.
Krydda med timjan och färsk basilika och koka på svag värme i ca 10 min.
Skär 400 g upptinad lax i bitar och lägg i soppan. Låt puttra vidare i ytterligare ca 15 minuter.
Strax innan servering – lägg i 400 g handskalade räkor, rör om och sjud i några minuter.
Dekorera gärna med en klick aioli (1 dl majonäs, 1/2 dl crème fraiche, 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar), några handskalade räkor och färsk dill. Servera med färsk baguette.
Klart!
Smaklig måltid!
Missat något av våra goda, lättlagade recept på senses.se? Klicka här och låt dig inspireras!